Morotskaka för eko-hjältar
Morotskakan är en klassiker som man aldrig tröttnar på. Dessutom är den enkel att göra och visst mår man lite bättre av att den innehåller både frukt & grönt, det vill säga äpple och morötter?
Artikel publicerad: 17 okt 2023
Ingredienser
Kaksmeten
2 ekologiska morötter,
I love eco
1 msk smör till formen
2 msk ströbröd till formen 1 äpple
3 ägg
3 dl strösocker 1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 1 msk kanel
1⁄2 tsk salt
Glasyern
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Riv morötterna fint och äpplet grovt på ett rivjärn. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt morötter, äpple och olja.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke och vänd ner i äggvispet.
4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med elvisp tills det blivit en jämn och fluffig smet. Bred glasyren på kakan.
Foto: ICA Sverige