Gröt för eko-hjältar
Sätt guldkant på vardagen med det här gröt-receptet. Självklart lagar du det på ekologiska havregryn som har odlats utan naturfrämmande bekämpningsmedel eller klimatskadlig konstgödsel.
Artikel publicerad: 12 okt 2023
Ingredienser
2 dl Saltå Kvarn havregryn 150 g frysta hallon
1 msk chiafrön
1 msk honung
3 dl bovete
1 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 banan
2 msk jordnötssmör Havremjölk
Gör så här:
1. Hallonsylt: Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter. Tillsätt chiafrön och rör om. Smaka av med honung. Låt svalna.
2. Bovetecrunch: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp 5
dl vatten och skålla boveten i en sil. Häll bovetet på en plåt tillsammans med honung och kardemumma, blanda väl och rosta i ugnen cirka 10 minuter tills gyllenbrunt.
3. Koka havregryn tillsammans med vaniljpulvret.
4. Servera gröten i en skål och toppa med hallonsylt, bovetecrunch, banan, jordnötssmör och havremjölk.
Foto: Saltå Kvarn