Värmande vintergröt med päronkompott
Ibland är det lätt att fastna i samma hjulspår, även när det gäller frukostvanor. Därför tipsar vi här om ett suveränt grötrecept som värmer i höstkylan.
Artikel publicerad: 5 april 2024
Ingredienser
Päronkompott
1 st Päron
3 msk Vatten
1 msk Ingefära, färsk och riven
2 krm Vaniljpulver, äkta
1 tsk Honung
1/2 dl Hasselnötter
Gröt
3 dl havregryn
3 1/2 dl Vatten
1 1/2 dl Mjölk/Havredryck/Grekisk Yoghurt
2-3 krm Salt
Gör så här:
1. Hacka päronet i små bitar. Lägg i kastrull och sjud tillsammans med övriga ingredienser i ca 10 minuter tills päronet blivit lite mjukt, rör med jämna mellanrum. Låt svalna i kylen.
2. Koka gröten på svag värme till den blir krämig.
3. Servera gröten med päronkompotten ,rostade nötter, mjölk/grekisk yoghurt och färsk hackad mynta!
Bild och recept från Saltå Kvarn.