
Recept: Vego-burgare för eko-hjältar
Burgaren är på många sätt den perfekta måltiden. Den kan vara en räddare i nöden under stressiga vardagar eller lyxas till och bli huvudrollen en lördagkväll. Det här receptet med Bärta Burgare Umami gör det enklare för dig oavsett om du vill äta den till vardags eller till fest.
Artikel publicerad: 04 oktober 2023
Ingredienser
4 st Bärta Burgare Umami Sallad
2 små sötpotatisar
4 surdegsfrallor, eller burgarbröd
Spenatpesto
65 g färsk babyspenat
1 kruka färsk persilja
4-5 msk olivolja
1 dl mandlar
Salt
Gör så här:
1. Spenatpesto: Värm ugnen till 175°C. Lägg mandlarna på en bakplåt, rosta i ugnen i 7-10 minuter, tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna. Mixa ihop ingredienserna till en pesto, smaka av med salt.
2. Rostad sötpotatis: Värm ugnen till 200°C. Skrubba sötpotatisarna och skär i 1/2-cm skivor på längden. Pensla med olja och lägg på en bakplåt. Rosta i ugnen tills mjuka, ca 15 minuter.
3. Burgaren: Pensla burgarna med olja, då blir de extra gyllene. Grilla eller stek Bärta Burgare Umami på båda sidorna. Gärna snabbt på en het grill/panna.
4. Skär upp burgarbröden. Bred ut pesto på bröden, toppa med sallad, burgare, rödkål och sötpotatis. Smaklig måltid!
Receptet kommer ursprungligen från Bärta och går att klicka vidare till här.
Foto: Swedish Temptations