Falukorv för eko-hjältar
Falukorven är en räddare i nöden för många barnfamiljer. Den är lätt att tillaga och ganska prisvärd! Den ekologiska falukorven är gjord på kött från grisar som fått möjlighet att komma ut under bar himmel och har mer plats utomhus.
Artikel publicerad: 13 oktober 2023
Ingredienser
Scan falukorv ekologisk
1 msk smör till stekning
5 dl makaroner
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
Gör så här:
1. Koka makaroner enligt anvisning.
2. Smält smöret i en stekpanna eller gryta, rör ner vete- mjölet. Vispa ner mjölk och grädde och låt sjuda tills det tjocknar – rör hela tiden.
3. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskot.
4. Rör ner de kokta makaronerna i stuvningen. Skiva falu- korven och stek på medelhög värme till fin färg. Servera ihop med grönsaker och gärna något picklat.
Foto: HK Scan